CTC Värmepumpar & service

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig


  Värme som gör skillnad. För dig och för alla andra.

  Med en värmepump från CTC tänker du längre. Inte nog med att du får ett varmt och skönt hus – du tar ansvar för klimatet. Värmepumpar drivs med förnybar energi från luften, marken och vattnet. Därför gör de skillnad.

  Fördelar med en värmepump

  Våra värmepumpar är gjorda för nordiskt klimat och klarar hårt ställda kvalitetskrav. Du kan styra systemet från mobilen via den användarvänliga appen myUplink. Äger du flera fastigheter kan du övervaka samtliga värmesystem.

  Med vårt smarta system EnergyFlex kan du koppla ihop flera värmekällor, något vi är ensamma om. Installera värmepump idag och komplettera imorgon med i stort sett allt som finns i energiväg – exempelvis solceller.

  Vi hjälper dig att dimensionera värmepumpen rätt. Allt börjar med ett hembesök för att besiktiga de lokala förutsättningarna hemma hos dig. Det är tryggt och ger dig maximal energi till lägsta pris.


  Frågor och svar

  Kan jag höja temperaturen på varmvattnet med CTC:s produkter?
  Absolut! Alla våra produkter har tre standardlägen med olika temperaturer på vattnet: normalläge, ekonomiläge och komfortläge. Dessutom kan du tillfälligt aktivera en funktion för extra varmvatten, som också går att schemalägga om du önskar. Titta i manualen för hur du gör. Sök på produktnamnet på vår nedladdningssida, om du saknar en egen.
  Kan jag koppla min gamla vedpanna till en ny värmelösning från CTC?
  I de allra flesta fall går det utmärkt. Vi märker att många är intresserade av att behålla sin gamla vedpanna. Inte för att den ska användas kontinuerligt med den nya värmepannan, utan mer som en trygghet ifall något händer. Till exempel: Om det är en kall månad och luft/vattenvärmepumpen inte ger så mycket energi som du önskar, då kan du elda i din vedpanna istället för att köpa el. På CTC ser vi till att den möjligheten finns genom olika tillbehör. Sedan ordnar installatören en dockning, så att systemen går att köra tillsammans. Det finns några undantag. Ibland sätter Energimyndighetens regler stopp. Är pannan för dålig ska den inte dockas med en ny anläggning. Har du specifika frågor om hur det ser ut hos dig – kontakta din installatör eller ring oss på 0372-88 000.
  Vilken typ av värmepump ska jag välja?
  När du ska investera i en ny värmepump finns det några olika faktorer som påverkar. Till exempel vad du har för värmekälla i dag och hur ditt värmesystem ser ut, var i landet du bor, hur stort huset är, hur planlösningen ser ut och hur stor elförbrukning ni har i dagsläget.

  Behöver min värmepump servas?
  Vi rekomenderar en årlig service av din värmepump.
  Hur värmer jag min pool med värmepump?
  Om du jämför med att värma upp en pool med elvärme sparar du i snitt 65 till 80 procent av uppvärmningskostnaden när du använder en värmepump. Allt som behövs är att du ansluter en värmeväxlare som överför värmen från pump till pool. Du behöver även ha ett vattenburet system för att det ska fungera. Man brukar räkna med att en normalt dimensionerad värmepump höjer temperaturen i vattnet med runt två till tre grader, per dag. Om du vill värma poolen med din befintliga värmepump eller har tänkt installera en ny värmepump kan du kontakta din närmaste CTC-återförsäljare som hjälper till med allt från dimensionering till installation.
  Vad är det som är så bra med en värmepump?
  Att värma upp huset och varmvattnet med en värmepump lockar allt fler svenskar.* Det främsta skälet till ökningen av värmepumpar är för att få en lägre driftkostnad på huset. Andra skäl är att det är bekvämt och att det är bra för miljön. Framförallt de som har en vedpanna sedan tidigare uppger att de vill byta av bekvämlighetsskäl. Att byta till en värmepump kan ge en besparing på upp till 80 procent jämfört med om du har vattenburen el eller oljepanna. Hos oss på ctc.se kan du göra en enkel kalkyl och se hur mycket du kan spara med en värmepump från CTC. *Enligt Energimyndigheten har antalet småhus med värmepump ökat med över 50 procent sedan år 2009. I dag har drygt en miljon småhus åtminstone en värmepump. De senaste tio åren har samtidigt användningen av olja för uppvärmning gått ned med drygt 80 procent.